PATATA ASADA - ИСПАНСКИ ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ

 Няма начин, ако посетите Испания да не ви направи впечатление това ястие. Предлага се в барове, ресторанти и като улична храна.
В различните региони с различни пълнежи. Много вкусно ястие, което прави чудесна  компанията на чаша бира или чаша вино.

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

По половин картоф е достатъчен на човек, защото е хубаво да изберете много големи картофи( около 400 грама един брой)

лук

гъби

риба тон

настъргани моркови

малко заквасена сметана

сол и черен пипер за овкусяване

меко сирене, което да се разтопи

лимон


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тава, която застелете с хартия за печене. Измийте и надупчете картофите с вилица. Полейте със зехтин и сложете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Зависи от сорта картофи, проверявайте след 30 -тата минута.


Извадете, охладете, разрежете на половина по дължина. Разрохкайте с вилица и част от картофите добавете към плънката.
Докато се охлаждат картофите направете плънката. 
В купа настържете морковите, изпържете лука и гъбите нарязани на ситно. Добавете към морковите, добавете и консерва риба тон, 1, 2 с.л. заквасена сметана.
 И след като издълбаете част от картофите добавете и тях към плънката. 
Овкусете със сол и черен пипер.
Отново наредете картофите в тава застелена с хартия за печене и ги напълнете. 
Нарежете отгоре или настържете сиренето.
Запечете на 180 градуса, докато сиренето се разтопи.
Преди поднасяне изстискайте малко пресен лимонов сок за свежест.
От себе си допълних украса от прясна мента.

Да ви призная, плънката може да бъдете каквато ви хрумка хрумне 😃

БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари