ПЪРЖЕНА ИЛАРИЯ
Иларията е така наречения морски кефал, които се отличават с голяма глава, едри, хармонично подредени люспи.
И братчеда Васко се включи в поредицата "Мъже в кухнята" с неговите морски специалитети.
Уловете няколко иларийки или бъдете на пристанището когато рибарите вадят улова. Това разбира се е за морските хора или туристи.
Почистете рибата от вътрешностите и люспите, премахнете главата. Осолете и оставете 30-40 минути. След това измийте под течаща вода. Овкусете я със сок от лимон, потопете я в брашно и я изпържете до златисто. Тази риба не се препоръчва да се пече, защото става жилава.
Ами това е от братчеда Васко!
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.