ПЕРСИЙСКИ БИСКВИТКИ С РОЗОВИ ЛИСТЕНЦА И ШАМФЪСТЪК

                       

Елегантни и контрастни вкусове!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
140 г бадемово брашно
100 г пудра захар
1 белтък
2 с.л. розови листенца
1 с.л. розова вода
1/2 ч.л. кардамон
1/2 ч.л. индийско орехче
80 г. ситно нарязан шамфъстък

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ГЛАЗУРАТА:
60 г. пудра захар
1 1/2 ч.л. сок от нар


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа смесете бадемовото брашно, пудрата захар, кардамона, индийското орехче, розовите листенца. Разбъркайте и добавете розовата вода и белтъка. С ръце разбъркайте докато всички съставки се обединят и стане тесто.


Включете фурната на 170 градуса. Пригответе си тава застлана с хартия за печене. Пригответе и нарязаните на ситно ядки. Вземете по една чаена лъжица от сместа, оформете я на топче и притеснете от двете страни върху нарязаните ядки.
Поставете всяко топче и притиснете още малко ако е необходимо, да стигне около 1 см. дебелина.
Сложете във фурната за 20 минути.  Извадете и оставете да изстинат напълно.
Глазурата направете като към пудрата захар добавите сок от нар( признавам си, аз прекалих, би трябвало да се получи розов цвят, а моя се получи кърваво червен)
Подредете и посипете още малко с розови листенца, може да поръсите и с пудра захар.
                                          
                                                            БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари