ЯЙЦА ПО ВЪРБОВСКИ
Родът на моя съпруг е от село Върбовка, Велико Търново. Ударението в името на селото е на буквата О.
Там имат интересен начин на приготвяне на яйца.
Запържва се в повечко мазнина 1 голяма глава лук, малко, само до поомекване. Обелват се 2-3 домата, нарязват се на ситно и се добавят към лука. Ако случайно ви се намира печена, белена чушка, може да добавите една, но тя не е задължителна към тази рецепта. Просто с нея става още по-интересно!
И така лука и домата се готвят на бавен огън докато се изпари водата на домата и ястието остане на мазнина. Чукват се по 1 яйце на човек и се поставят внимателно в съда.
Поливат се със сос от ястието, обръщат се внимателно с помощта на лъжица. Готвят се докато белтъка побелее и се втвърди, а жълтъка все още малко помръдва и не е съвсем твърд.
Сервира се и се похапва топло.
О, това е забележително откритие!
Съвсем обикновени продукти, а колко е вкусно само!
Непременно опитайте и вие!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.