САНДВИЧ С ЛЮТЕНИЦА И ЯЙЦЕ

 



Пригответе едно поширано яйце. Сигурно има българска дума за това, но аз в момента не се сещам каква е тя. Та... загрейте тиган с малко вода - 1 пръст. Като заври водата, посолете с 1/2 ч.л сол. Чукнете в нея едно яйце. Завъртете леко водата около яйцето с помощта на лъжица, за да се посъбере белтъка. Така да се каже, създайте водовъртеж около яйцето. Нека поври 1-2 минутки. С помощта на лъжицата го обърнете обратно - горната страна да стане долна. Да поври и така 1-2 мин. Вие преценяте колко рохко искате да бъде яйцето. Определяте това, като побутвате с лъжицата жълтъка отгоре, за да видите доколко се е втвърдил. Вадите яйцето в момента, в който ви се стори достатъчно твърдо за вашият вкус. Аз го предпочитам леко рохко.
През това време припичате филийка на тостер. Намазвате я с лютеничка. Слагате готовото яйце върху филийката. Поръсвате яйцето с малко солчица. Аз предпочитам самардала. Гарнирате с няколко маслинки.

Приятна закуска! Бърза, лесна, максимално засищаща и полезна!





Бета

Коментари