ЛАВРАК НА СКАРА

За нас, този лаврак приготви Пламен Орешков!😊👍

Лаврак или морски вълк е вид лъчеперка от семейство Moronidae.

Рибата е морска, но понякога млади риби навлизат от морето или океана в речни устия, поради което се среща и в сладководна вода. Лавракът предпочита субтропичен климат. 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
Риба лаврак - по голяма, по вкусна
1 ч.ч. сол - не е грешка
100 мл. зехтин
сок от 1 лимон



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Помолете магазинера да ви я почисти. Ще си спестите много време.
Осолете я от всички страни с чашата сол. Оставете я така 20-30 минути.
След това я измийте под течаща вода. Пригответе сос от сока на лимон и зехтин и я намажете преди да я сложете на скарата.
Обливайте я със по една лъжица сок по време на печенето от двете страни.
Получава се ароматна, крехка и неустоима.
За гарнитура може да предложите, както прясна салата, така и картофена или млечна с пресни краставички.

Добър апетит от Пламен!

Коментари