КРЕМ КАРАМЕЛ
Крем карамел
В дълбока купа разбивам 6 яйца с 2 ч.ч захар до побеляване.
Добавям 1 литър прясно мляко и 2 ванилии.
В метална купичка карамелизирам 1/2 ч.ч захар с 4-5 капки оцет. Разсипвам внимателно карамелизираната захар в купички за крем карамел, по равно.Включвам фурната на 180 градуса.
Разсипвам карамелената смес върху карамелизираната захар. Нареждам купичките в тава, наливам студена вода до половината на тавата и слагам във фурната да се пече на водна баня.
Наблюдавам да не заври водата. Ако тръгне да завира наливам студена вода в тавата.
Крем карамела се пече до получаване на златиста коричка. Изважда се от фурната, изважда се от тавата и се оставя да се охлади.
Сервира се в малки чинийки, като внимателно се отделя от стената на купичката с тънък, остър нож и се обръща в чинийката с бързо движение.
Да ви е вкусно!
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.