СЕЛСКА МАНДЖИЧКА
Това е една от любимите ми манджички от детството. Мама я приготвяше много често, баба (нейната майка) също. Бързичка е за приготвяне и наистина стопля душата.
ПРОДУКТИ:
500г обезкостени пилешки пържоли от бут
1 голяма глава лук
1 к. ч. ориз
1 с. л. доматено пюре ( или два пресни домата)
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
сол на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Обелете и нарежете на ситно лука и го запържете в растителна мазнина. Добавете пилешкото месо, предварително почистено от жилите и нарязано на кубчета. Запържете и добавете червения пипер, разбъркайте и добавете ориза предварително добре измит. Запържете за кратко и добавете 1,5 литра вода и доматеното пюре. Подправете с чубрица, черен пипер и сол. Оставете да заври и след това гответе на бавен огън докато ориза омекне.
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.