КАРАГЬОЗ НА СКАРА

Тази риба и гарнитура приготви Кирил Нейков (тайната съставка на Ники)!
Карагьозът (от турски "черно око), още дунавска скумрия, е вид Селдова, проходна риба. Изхранва се в солени води, аз за размножаване навлиза в сладките води на реките. 
Тази риба е определено с много костици, фини и във всички посоки, но пък си заслужава чистенето - много е ароматна и вкусна. 

ПРОДУКТИ:
6 броя рибки карагьоз
зехтин
лимонов сок
черен пипер
сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Почистете рибките. Смесете зехтина и лимоновия сок и овкусете с черния пипер и солта. Намажете рибките от всички страни. Печете върху добре загряна скара.


Гарнирайте с печени картофи на фурна овкусени със сол и черен пипер.

Ами това е - лесна работа ;)

Добър апетит от Кирито!

Коментари