ГЪБИ ПОРТОБЕЛО С ЯЙЦА
Гъбите Портобело са богати на минерали - калий, фосфор, мед и селен. Балансират нивата на холестерола, намаляват риска от главоболие и мигрена, благоприятстват функцията на щитовидната жлеза, насърчават здравето на костите и предотвратяват ранното старееие на кожата.
Не мийте гъбите, а само ги изчеткайте. Те съдържат достатъчно вода в себе си за да попиват още.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:
4 броя гъби
150 г. козе или биволско сирене
4 яйца
мащерка
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистете гъбите и премахнете пънчетата, ако са здрави може да ги нарежете на ситно и да ги използвате за плънка. Ако не са, ги изхвърлете.
Включете фурната на 200 градуса. Сложете гъбите, налейте във всяка една по малко зехтин, натрошете сирене, поръсете с малко мащерка и чукнете по едно яйце.
Печете 10 минути.
Сервирайте с доматки и бейби спанак.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.