ГЪБИ ПОРТОБЕЛО С ЯЙЦА


Гъбите Портобело са богати на минерали - калий, фосфор, мед и селен. Балансират нивата на холестерола, намаляват риска от главоболие и мигрена, благоприятстват функцията на щитовидната жлеза, насърчават здравето на костите и предотвратяват ранното старееие на кожата.

Не мийте гъбите, а само ги изчеткайте. Те съдържат достатъчно вода в себе си за да попиват още.

                                                       

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:

4 броя гъби

150 г. козе или биволско сирене

4 яйца

мащерка

зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Почистете гъбите и премахнете пънчетата, ако са здрави може да ги нарежете на ситно и да ги използвате за плънка. Ако не са, ги изхвърлете.


Включете фурната на 200 градуса. Сложете гъбите, налейте във всяка една по малко зехтин, натрошете сирене, поръсете с малко мащерка и чукнете по едно яйце. 

Печете 10 минути.

Сервирайте с доматки и бейби спанак.

БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари