КЕБАП ПО ПЕРСИЙСКИ С БЪЛГАРСКА НОТКА
Богата история и още по-богати гозби.
Нежна и въздушна текстура със съставката която добавих от себе си.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
600 г. кайма - по желание (агнешка, телешка или пилешка)
1 глава лук
връзка магданоз
сол, черен и червен пипер на вкус
1 червена чушка
1 ч.л. сумак (не го пропускайте)
1 буркан нахут (тук внасям уточнение, че това е моя идея, която се оказа невероятно допълнение към текстурата и вкуса на кебапа). А може и персийците да вземат идеята 😉
3 с.л. зехтин
10 дървени или метални шишчета (ако са дървени, ги накиснете предварително в топла вода, така няма да изгорят при печенето)
Нарежете всички зеленчуци на дребно. Нахута пасирайте със зехтина и малко вода. Омесете всичко заедно с каймата. Най-добре е да оставите поне един час, за да може местото да попие вкусовете от зеленчуците и подправките.
От това количество се получават 10 броя. Вземете по една шепа от сместа и оформете около шишчето.
Загрейте грил-тигана, леко го намазнете и изпечете.
Поднесете с резени лимон и Labne dip.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.