ОМЛЕТНА ТОРТА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ - ГЪРЦИЯ

 


Шест печени и белени пиперки се нарязват на ситно. В тиган със 50 -60 мл олио се запържва 1 глава лук на ситно, добавят се чушките. Пържи се до леко покафевяване на ръбчетата. Изсипват се в купичка и се оставят на страни. Две малки тиквичка се нарязват на ситни кубчета. В тиган със 50 -60 мл олио се запържва 1 глава лук на ситно, добавят се тиквичките. Пържат се докато поизври водата е леко почервенеят ръбчетата. 





Изсипват се в друга купичка. Към всяка от  двете купички със зеленчуци се прибавя по 100 мл прясно мляко, малко сол и по 6 -7 яйца. Разбъркват се добре. От всяка от смесите се изпържват по три омлета. Изпържват се от двете страни, като за по-лесно се обръщат върху чиния. За да станат равномерни омлетите, всяка от смесите аз разсипвам предварително в по три еднакви купички. Оставят се да изстинат. В поднос за торта се слага омлет от единия вид, намазва се с домашна  майонеза. Слага се омлет от другия вид и отново се намазва с майонеза. Така се редуват до края. Най-отгоре се намазва с майонеза и се поръсва с настърган кашкавал.





                               


  • # # #
  • Може да направите омлети с 

6 печени чушки 
2 малки тиквички 
2 малки патладжана
100 г спанак 
100 г печурки 
и да ги комбинирате по ваш вкус.



Бени





Коментари