ХАЛЯУЕ ДЖИБЕН - Halawet El Jeben
С хиляди благодарности на Тина и Абдул Данауар за споделената рецепта.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
2 моцарели (Тина разказа, че имат сирене специално за десерти, но тук и тя го замества успешно с моцарела)
1 ч.ч. грис
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:
700 мл. прясно мляко
1 пакетче нишесте
300 гр. извара
Всичко се омесва в тенджера на ниска температура и се оставя да се охлади напълно.
ЗАХАРЕН СИРОП:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ванилия
Варите до леко сгъстяване.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В тенджера добавете водата, захарта и накъсаните моцарели. Започнете са бъркате докато се сгъсти и тогава добавете гриса. Бъркайте докато се получи гъсто тесто.
Отрежете две парченца найлон с размери 40/40 см. С четка намажете двете части на найлона със захарен сироп. На едната част сложете тестото, а с другата покрийте тестото и разточете на тънка кора-3 мм. Отлепете горния найлон.
Слагайте от плънката само в единия край на кората, загърнете само веднъж и отрежете с нож. Така постъпете докато кората свърши, ще ви се получат тънки рулца.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.