ЯЙЦА ПО ПАНАГЮРСКИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:
4 яйца
500 г. кисело мляко
6 скилидки чесън
200 г. сирене
1 с.л. червен пипер
100 мл. олио
самардала за поръска
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лесен начин за пошираните яйца е като в кафяни чашки сложите парче фолио намазано с мазнина. Налейте вода в тенджера и оставете да заври. През това време чукнете всяко яйце в чашката.
Увийте фолиото около яйцето и когато водата заври, ги пуснете, за да се сготвят. 3 минути за рохък жълтък.
Извадете ги и оставете леко да се охладят за да може да ги развиете.
Пригответе си чиния, натрошете 100 г. сирене на порция, пресовайте 3 скилидки чесън в 250 г. кисело мляко, разбъркайте и изсипете върху натрошеното сирене. Отгоре поставете две поширани яйца. Овкусете със запръжка от олио и червен пипер, като внимавате да не загори. Загрейте леко олиото, сложете червения пипер, разбъркайте и махнете от котлона.
Излейте по 2 с.л. от запръжката върху ястието и поръсете със самардала.
За още по-красиво, пукнете жълтъците, за да се разлеят като лава от вулкан.
🥚БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!🥚
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.