ЯЙЦА ПО ПАНАГЮРСКИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:
4 яйца
500 г. кисело мляко
6 скилидки чесън
200 г. сирене
1 с.л. червен пипер
100 мл. олио
самардала за поръска

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лесен начин за пошираните яйца е като в кафяни чашки сложите парче фолио намазано с мазнина. Налейте вода в тенджера и оставете да заври. През това време чукнете всяко яйце в чашката. 
                           
Увийте фолиото около яйцето и когато водата заври, ги пуснете, за да се сготвят. 3 минути за рохък жълтък.

                                                             

                             Извадете ги и оставете леко да се охладят за да може да ги развиете.

                                  

Пригответе си чиния, натрошете 100 г. сирене на порция, пресовайте 3 скилидки чесън в 250 г. кисело мляко, разбъркайте и изсипете върху натрошеното сирене. Отгоре поставете две поширани яйца. Овкусете със запръжка от олио и червен пипер, като внимавате да не загори. Загрейте леко олиото, сложете червения пипер, разбъркайте и махнете от котлона.

    Излейте по 2 с.л. от запръжката върху ястието и поръсете със самардала. 

За още по-красиво, пукнете жълтъците, за да се разлеят като лава от вулкан.

🥚БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!🥚

Коментари