ПЕРСИЙСКА ЛЮБОВНА ТОРТА

ПРОДУКТИ:
за блата:
200 г масло
225 г захар
4 яйца (на стайна температура)
сока от 1/2 портокал
1 ч.л. настъргана лимонена кора
2 ч.л. розова вода
150 г бяло брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. кардамом (или канела)
100 г бадемово брашно
3 с.л. кисело мляко
за крема:
250 г безсолна извара
180 г захар
1 с.л. розова вода или 3 ч.л. сок от портокал
за декорация:
сушени череши
сушени смокини
шамфъстък
розови листенца
Загрейте фурната на 170 градуса.
Разбийте мекото масло и захарта на гъст крем.

Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре през това време. Добавете лимонената коричка и сока от портокал.
В отделен съд пресейте бялото брашно заедно с бакпулвера, содата и кардамома (канелата) и добавете към маслената смес. Разбъркайте бавно до хомогенност. Накрая добавете киселото мляко, бадемовото брашно и смесете добре.
Изсипете сместа в тавичка застлана с хартия за печене. Разпределете равномерно със шпатула.

Печете на 170 градуса до готовност.
Когато блата е добре изпечен извадете от фурната и охладете.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.