АРОМАТНО ХЛЕБЧЕ С БОСИЛКОВО ПЕСТО


Толкова ароматно, уханно и въздушно, а с бучица сирене и доматче е неустоимо:)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
400 г. брашно + 100 за разточване, ако е необходимо
1 пакетче мая
1 ч.л. сол
1 с.л. мед
2 с.л. зехтин
250 мл. топла вода
4 с.л. босилково песто


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пресейте брашното, сипете в купа и добавете останалите продукти и водата. Пуснете миксера отначало на бавни обороти, а след това на високи 5, 6 минути. Покрийте с фолио и оставете на топло място да втаса - около час.
Извадете тестото разделете на две равни части и разточете двете топки тесто, не е необходимо да са много прецизни. Едната покрийте с босилковото песто, разнесете го равномерно и отгоре поставете другата част разточена.


С остър нож от средата към единия край разрежете ленти, като на снимката.


Усучете нарязаните лентички, да станат като фитилчета. Започнете да навивате от гладката част към фитилчетата. Извадете правоъгълна форма, застелете я с хартия за печене и поставете бебчето вътре, покрийте с фолио и оставете за 20 минути. През това време загрейте фурната на 150 градуса. Печете хлебчето 15 минути на 150 градуса, 15 минути на 180 градуса. Докато хване златиста коричка.


Извадете, намажете със зехтин и поръсете с едра сол. 

БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари