КАФЯВ ОРИЗ С НАХУТ

 




Накисва се 200 гр нахут за една нощ. На другият ден се изхвърля водата и нахута се измива.
В подходящ съд с мазнина се задушават 2 глави стар лук или 1 шепичка сушен.



Добавя се 1 ч.ч кафяв ориз, предварително добре измит. Запържва се за кратко и се залива с 4 ч.ч гореща вода.


бял ориз/кафяв ориз



Кафявият ориз съдържа в себе си и триците и зародиша, затова е по-полезен и е за предпочитане пред белия, но разбира се може и с бял ориз да приготвите ястието.

Оставете на затворен капак и умерен огън да поври ориза 15-тина минути, тогава добавете нахута, посолете на вкус и варете до пълно сваряване.

Овкусете с 2 с.л стрит сух джоджен. Полейте с 2 с.л зехтин готовото ястие.

Да ви е вкусно!

Бени





Коментари