ТРИГУНИ
Темата за "пътуване в миналото" е толкова мила. Връщаш се отново в онези безгрижни, прекрасни детски дни и вкуснотийки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 бутер тесто
1 яйца
100 г. смлени орехови ядки
400 г. захар
400 мл. вода
сока от половин лимон
1 ванилия ампула за сиропа
В купичка разбийте яйцето със смлените орехови ядки и разбъркайте. Разгънете бутер тестото, леко с точилка, разточете и нарежете на 9 квадрата.
Загрейте фурната на 200 градуса. Във всеки квадрат поставете по една пълна лъжица от сместа, прегънете и притеснете. Наредете в тава с хартия за печене. Печете около 15 минути на 200 г. с вентилатор или около 25 без вентилатор. Оставете тригуни да се охладят.
В тенджера изсипете захарта и оставете да се карамелизира, тогава излейте водата и разбъркайте, оставете да къкри докато започне леко да се сгъстява, изстискайте сока на половин лимон, добавете ванилията и разбъркайте. Оставете да се охлади.
Наредете тригуните в тава. Залейте всяка една от тях е по един черпак от сиропа. Покрийте тавата с фолио и оставете да попият един ден.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.