ТРИГУНИ

Темата за "пътуване в миналото" е толкова мила. Връщаш се отново в онези безгрижни,  прекрасни детски дни и вкуснотийки. 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 бутер тесто

1 яйца

100 г. смлени орехови ядки

400 г. захар

400 мл. вода

сока от половин лимон

1 ванилия ампула за сиропа

                        

В купичка разбийте яйцето със смлените орехови ядки и разбъркайте. Разгънете бутер тестото, леко с точилка, разточете и нарежете на 9 квадрата.

                         

Загрейте фурната на 200 градуса.  Във всеки квадрат поставете по една пълна лъжица от сместа, прегънете и притеснете. Наредете в тава с хартия за печене. Печете около 15 минути на 200 г. с вентилатор или около 25 без вентилатор. Оставете тригуни да се охладят.

                        

В тенджера изсипете захарта и оставете да  се карамелизира, тогава излейте водата и разбъркайте, оставете да къкри докато започне леко да се сгъстява, изстискайте сока на половин лимон, добавете ванилията и разбъркайте. Оставете да се охлади.


Наредете тригуните в тава. Залейте всяка една от тях е по един черпак от сиропа. Покрийте тавата с фолио и оставете да попият един ден.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари