САЛСА С КИВИ ЗА ПИЛЕШКО МЕСО

Има меса към които комбинацията с плодове е даже необходимост. 

Пилешкото е едно от тези меса. В компанията на киви или ананас, сякаш (как да го кажа), разгръщат вкусът на месото.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:

2 филета пилешко месо

соев сос и черен пипер на вкус

Нищо друго не добавяйте като подправка към месото, защото салсата е достатъчно ароматна.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА САЛСАТА:

2  ч.ч. киви на кубчета

1/2 ч.ч. домат нарязан на кубчета

1/2 ч.ч. червен лук нарязан на кубчета

1/2 ч.ч. жълта чушка нарязана на кубчета

1/4 ч.ч. пресен мента нарязан на ситно

3 с.л. лъжици сок от лайм

сол, пипер и зехтин на вкус

Нарежете на малки кубчета всички продукти за салсата. Настръжете лимонова кора на лайма. 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Потопете пилешките филета в соев сос - 5, 6 с.л. Поръсете с черен пипер и оставете да се овкусят за 15 минутки. През това време си подгответе продуктите за салсата.
Измийте, почистете кивито и зеленчуците. На домата почистете меката семчеста част, оставете само месестата. Нарежете всички продукти за малки кубчета. Не бързайте да овкусявате. Направете го когато филетата са изпечени. А филетата в загрят грилов тиган за около 10 минутики от двете страни. Все пак зависи от големината и дебелината на самите филета.
Когато са готови, отстранете от котлона и оставете за 5, 6 минути да си починат. През това време овкусете салсата със сол, 3 с.л. сок от лайм и малко зехтин. Направете канапе във всяка чиния, разрежете филетата и поднесете върху канапето.


БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари