ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ГЪБИ, МОРКОВИ И ЛУК

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 г. пилешки дробчета
200 г. гъби
200 г. моркови
2 глави лук
6 скилидки чесън
3 с.л. масло
100 мл. олио
100 мл. вода
сол, черен пипер и мащерка на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Обелете и нарежете лука на по-едри парчета. Същото направете и с морковите. Изсипете в тава, в която ще готвите ястието и овкусете, разбъркайте. Измийте и почистете дробчетата. Добавете ги към лука  и морковите. Почистете гъбите, начупете ги на парчета посолете ги и изпържете в тиган за 10 минути. Така пускат аромата си много по-добре, отколкото ако се добавят сурови.
Добавете и гъбите при другите продукти, налейте 100 мл. олио и 100 мл. вода, разбъркайте. Завийте с алуминиево фолио и печете в загрята на 200 градуса фурна 30 минути. Махнете фолиото и запечете за още 5 минутки.

За гарнитура картофена салатка или печени ароматни гризки, както аз ги наричам (нарязани на колелца франзели намазани с масло и поръсени с ароматни билки по ваш вкус, изпичат се в тава върху хартия за печене за 10 минутки)
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари