ТИКВЕНИК


 

Настъргва се 800 гр тиква. Задушава се в олио до поомекване.
Към тиквата се добавят 2 1/2 ч.ч ситно начукани орехи и 1 1/2 ч.ч захар. Разбъркват се.
Отваря се пакет с готови кори и върху късата страна на корите се слага 4 с.л плънка.


Навиват се две от корите около плънката и се нареждат в тава, върху хартия за печене.
По същия начин се навиват всички кори с плънка две по две и се нареждат в тавата.


Поливат се всички парчета отгоре с 30 мл олио.
Тиквеника се пече в загрята до 180 градуса фурна до порозовяване.


След като поизстине са нарязва на парчета. Преди сервиране се поръсва с пудра захар.

Приятен апетит!




Бени

Коментари