ХАВАЙСКИ КУЛИНАРЕН ЕКСТАЗ


10 септември е, а лятото сякаш сега започва, затова продължавам да измислям десерти подходящи за 35 градусови температури. 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ЕДНА ПОРЦИЯ:
4 кръгчета ананас от консерва (предполагам, че от пресен ще се получи много по добре, но това имах у дома)
1 резенче лимон
2 сладоледени лъжици сорбе от манго
и защо не малко цветчета от лавандула
1 капачка хавайски ром
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте грил тигана и сложете ананасовите кръгчета и резенчето лимон да се карамелизират за кратко (по една минути от страна). Оставете да се охладят и подредете в чиния. Две парченца ананас за основа, лъжица сорбе от манго, отново две парченца ананас и отново лъжица сорбе от манго, за финал резенчето лимон, поръска от лавандулови цветчета и капачка хавайски ром. Питате се защо на снимката са 3 кръгчета ананас, ами не се сдържах и едното го хапнах преди да сглобя десерта:)
Доволна съм, защото беше много високо оценен у дома:)
 
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари