PIPÉRADE

Pipérade e специалитет от еблематичната кухня на баските и гаскони основно сервиран с яйца, месо или риба. Съществува също и Pipérade béarnaise, която се сервира с шунка Байон.

На кратко - един прекрасен омлет гарниран със зеленчуци от градината.

ПРОДУКТИ:за 2 порции
1 глава лук
3 ск чесън
2 зелени чушки
1 голям домат
лют пипер
сол
бял пипер
4 яйца
масло
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете лука и чесъна на ситно, а чушките на лентички. Запържете ги заедно в голям тиган в част от олиото. Нарежете домата на филийки и ги разположете върху запържените зеленчуци, поръсете съвсем малко лют червен пипер и покрийте с капак. Намалете огъня и задушете няколко минути. От време на време разклащайте тигана, за да не загори. Когато доматите омекнат, разбъркайте леко и свалете от огъня. В масло запържете яйцата като ги разбърквате леко.
Сервирайте като сложите на дъното на чинията зеленчукова смес и поръсите отгоре от яйцата. Смесете леко и сервирайте топло.

Приготвено с любов от Ники <3

Коментари