ПЪСТРИ ЗЕЛЕНЧУЦИ ПО КОЛАРОВСКИ

ПРОДУКТИ:
1 патладжан
2 големи домата
1 голяма чушка
2 глави лук
4 скилидки чесън
4 средно големи картофа
черен пипер
сол
босилек
мазнина

ПРИГОТВЯНЕ:
Първа стъпка: подберете зеленчуци от Бостана на Бай Пъньо

Избора е труден, всичко е сочно и свежо и в прекрасни цветове. С Теди избираме една огромна чушка и домати,
  
а аз се спирам на перфектния патлаждан =)
И започваме! Този път съм подготвена! Нахвърляла съм си рецептата, за да не направя от импровизацията друга импровизация =)
В загрят тиган запържваме лука и смачкания чесън и овкусяваме с малко сол и пипер. 
Когато лука започне леко да пожълтява добавяме нарязаната на ивички чушка.
 Оставете я до омекне, но внимаваме да не загори лука. 
Добавяме нарязания на филийки патладжан. 
Оставяме да се задуши и след това добавяме нарязаните на ситно домати. 
Овкусяваме със сол, черен пипер и босилек и готвим докато течността се редуцира.
През това време обелваме и настъргваме картофите и втората глава лук. 
Слагаме ги в марля и ги изстискваме. Аз направих това предварително, напълно осъзнавайки, че има вероятност леко да покафенеят, но в полеви условия е трудно.
Овкусяваме картофите и лука с черен пипер и сол. 
В друг съд загряваме мазнина и запържваме картофите и лука до златисто.
Подготвяме кръгла чиния за сервиране. В малка купичка поставяме запържените картофи и притискаме добре, за да се уплътнят. 
Изсипваме в средата на чинията за сервиране и разпределяме задушените зеленчуци от всички страни. 
Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Приготвено с любов от Ники <3

Коментари