ТИКВИЧКИ С ОРИЗ НА ФУРНА
Една глава лук се задушава в повечко мазнина до поомекване. Сипват се 2 с.л червен пипер, разбърква се и бързо се добавят две средни тиквички нарязани на кубчета. Задушават се 5 - 10 минути и се добавят 1 и 1/2 ч.ч измит ориз. Запържва се ориза за 2-3 минути. Наливат се 5 ч.ч гореща вода, сол на вкус, 2-3 с.л сух джоджен и се оставя на бавен огън под капак да ври. Ако се налага долейте малко мазнина, на това ястие му подхожда да е мазничко. Ако трябва накрая след сготвянето може да оставите излишната мазнина да се оттече на една страна в тавата и да не я сервирате. Когато водата почти се изпари се прехвърля в тава и се запича на фурна до пълното изпаряване на водата и леко позачервяване отгоре.
Чудесна комбинация се получава, когато ястието се сервира с кисело мляко и чесън!
Много любима лятна манджа! :)
Приятен апетит!
Бени
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.