РИБА БАКИШ

Решаваме да кръстим тази рецепта на къщата за гости в която бяхме отседнали. Спокойно и приятно място с чудесни домакини, които се опитваха да ни угодят по всякакъв начин, за да направят престоя ни приятен.

ПРОДУКТИ:
1 ципура
1 малка глава лук
масло
бяло вино

за соса:
1 с.л. дижонска горчица
1 голям лимон
5-6 стръка магданоз
2 с.л. зехтин

ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете лука на ситно.
В тиган загрейте маслото и го запържете леко. 
Когато започне да се зачервява, добавете рибата, като я поставите с кожата надолу.
Покрийте с лука и оставете да се готви няколко минути.
Започнете приготвянето на соса, като изтискате лимона,
след това добавите горчицата и накрая ситно нарязания магданоз.
Разбъркваме добре.
В суматохата се оказва, че нямаме отворено вино и се налага по спешност някой от 9-тимата приятели да се заеме "веднага". Наша си закачка.
Обръщаме рибата с кожата нагоре и добавяме малко вино, колкото да покрие дъното на тигана.
Оставяме да се готви няколко минути до готовност.
Помирисваме....
Ухае на море, любов и приятелство
Готови сме да сервираме!



Приготвено с много любов и внимание от Ники и Лили и със специалната подкрепа на 9-тима близки приятели <3

Коментари