СВИНСКИ РЕБЪРЦА с ВИНЕНА МАРИНАТА
Тайната на това печено е в специалната марината. Рецептата открих в сборника с рецепти на мадам Чайлд. =)
ПРОДУКТИ:
1,4 кг свински ребърца
За маринатата от вино
1/2 ч.ч. лимонов сок (може да използвате и винен оцет)
4 с.л. зехтин
3 смачкани скилидки чесън
1 с.л. сол
1 ч.ч. бяло вино
1 не много голяма глава лук
1/2 ч.л. черен пипер на зърна
2 дафинови листа
1 ч.л. мащерка
ПРИГОТВЯНЕ:
Натрийте ребърцата със сол. Смесете в купа лимоновия сок, зехтина, чесъна, бялото вино, лука и подправките. Наредете ребърцата в тавичка и ги полейте със соса. Завийте във фолио и оставете в хладилника да се маринова поне 2 часа. Всъшност колкото повече, толкова по-добре.
Преместете маринованите ребърца в тавичка заедно с лука и печете до златиста коричка в загрята на 200 г фурна.
За да обогатите вкуса сервирайте месото залято със сос Ненет. Можете да гарнирате с варени картофи.
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.