GALIPETTE D`ANJOU

Galipette означава галопирам, а от къде идва това странно наименование за гъби???
В традиционните къщи за гъби в Анжу, гъбите растат на малки бъчви. Като ги оставите да растат дълго време, шапката им става толкова голяма и тежка, че в крайна сметка пада и се търкаля все е дно галопира. Когато откриете в меню „Пълнени галипети“, това са пълнените шапки с гъби.
Под наименованието Galipette са всички едри гъби, най-вече едри, бели или кафяви, печени на скара или пълнени, което е и един от деликатесите в Anjou.
ПРОДУКТИ:
6 гъби с голееееми шапки
80 г лук
50 г масло
20 г магданоз
сол
черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:
Отделете пънчетата на гъбите от шапките. Гриловайте лука нарязан на ивици, а докато това се случва нарежете пънчетата на гъбите на ситно. Запържете на слаб огън грилованият лук и добавете нарязаните на ситно пънчета, гответе около 5 минути. Измийте и нарежете на ситно магданоза. Добавете го към готовата плънка. Напълнете шапките и гответе на степента на грила във фурната до готовност.
Сервирайте топли.
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.