FAR BRETON

Представям ви тази лека баница произхождаща от северозападна Франция от областта Бретан. Думата "farz forn" идва от бретонски и означава "далеч във фурната".
Произходът на FAR BRETON датира още от 18 век. Тогава това е била каша, която се е приготвяла солена и с месо, но с годините рецептата се е развила до днешния си вариант. Често може да я срещнете и със сушени плодове и най-вече сушени сливи, тъй като бретонците са моряци, а сливите са лесни за изсушаване и съхранение дълго време.

ПРОДУКТИ:
750 мл прясно мляко
240 г брашно
150 г захар
4 яйца 
50 г масло
ванилия от мен ;)
ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме фурната на 160 градуса и поставяме в тава за печене маслото нарязано на кубчета.
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване и добавяме брашното. Разбиваме добре и добавяме млякото на порции. Докато приготвяме всичко това, маслото във фурната се е разтопило. Завъртаме го да омаже тавата за печене и изливаме остатъка в сместа. Разбиваме добре и изсипваме всичко в тавичката за печене. Печем около 40-45 минути на 160 градуса до готовност.
Приготвено с любов от Ники <3

Коментари