ХИНКАЛИ
ПРОДУКТИ:
За тестото
500 г брашно
2 яйца
чаша хладка вода
сол
За плънката с месо
300 г телешка кайма
200 г свинска кайма
2 глави лук
3 скилидки чесън (нямаше ги в оригиналната рецепта, но аз не мога без него, така че се изкуших =))
5 стръка магданоз
сол
черен пипер
За вегетераинската плънка
2 сварени картофа
150 г гъби по избор (колкото по-ароматни, толкова по-добре)
масло
черен пипер
сол на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Замесете меко тесто от брашното, яйцата, водата и солта. Оставете го да почине 30 минути.
Пригответе през това време плънката.
За плънката с месо
Задушете лука и чесъна в маслото. Добавете двата вида кайма, като предварително сте я размесили добре. Подправете и разбъркайте добре догато се сготви добре.
За вегетарианската плънка
Запържете гъбите в маслото. Намачкайте картофите и добавете към тях запържените гъби. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Тестото се разделя на топки и всяка топка се разточва. Аз използвах машинка за паста, като степентта ми на разточване беше 3. Разточеното тесто изрязвате с чаша във формата на гръгове. В средата на всеки един от тях поставяте плънка и завивате на вързопчета.
Варите в предварително загрята и подсолена вода до готовност.
Пробвах и вариант да ги направя на пара, но нещо не се получи, тъй като вързопчетата залепнаха за кошницата.
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.