КРЕМ СУПА ОТ ГЪБИ
Чудесна и ароматна супа за неделя вечер.
ПРОДУКТИ:
250 г гъби (аз използвах кралска печурка)
1/2 малка глава лук
2 с.л. масло+1 с.л. масло за запържване на гъбите
2 с.л. брашно
3 чаши зеленчуков бульон
1 малък дафинов лист
щипка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за застройване
1 жълтък
около 50 г течна готварска сметана
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме за около10 минути. Сваляме от котлона и добавяме брашното. Връщаме на котлона и бъркаме внимателно няколко минути, като внимаваме да не покафенее. Добавяме топлия бульон и пънчетата на гъбите, подправяме със сол и черен пипер и оставяме да ври на бавен огън около 20 минути.
В отделен съд разтопяваме 1 с.л. масло и запържваме нарязаните на ивици шапчици на гъбите за около 5 минути.
Когато супата е готова я пасираме и застройваме с предварително разбитете жълтъци и сметана. Коригираме вкуса, ако това се налага и добавяме запържените гъби. Добавяме бучка масло и можем да сервираме.
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.