ЛЕК БАДЕМОВ СЛАДКИШ
Тук думите ми се изчерпват, за да опиша този невероятен сладкиш. Признавам си, че когато започнах да го приготвям нямах ни най-малка представа за това, което предстоеше. Невероятно лек и въздушен с нежен вкус на сметана и бадеми. Мисля, че го изядохме твърде бързо, нещо като разделен на четири парчета. Повярвайте, това не е за изпускане. Ако веднъж го опитате, той ще спечели сърцето ви.

ПРОДУКТИ:
6 белтъка (а от останалите жълтъци бихте могли да спретнете чуден Крем Брюле)
200 г захар
125 г брашно
125 г масло
80 г бадемово брашно
1 щипка сол
ванилия (аз я обожавам и не я щадя)
ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разтопете маслото и го запазате, то не трябва да бъде горещо в момента на използването му.
Разбийте белтъците на гъст сняг като добавите щипката сол и захарта на няколко части. Добавете бавно разтопеното масло към сместта с белтъците. След това брашното и бадемовото брашно и ванилията. Разбърквайте бавно, за да не спадне сместта. Изсипете в кексова форма и печете на 180 гардуса около 25-30 минути до готовност.
Не мога да не свържа този прекрасен сладкиш сприказния град Анеси. Наричат го още френската Венеция, но за мен той е град от приказките. Замъци, водни канали с малки мостчета и цветя. Когато си там су чевстваш като попаднал в друга релност, цветна и уютна.
Анеси е един от най-очарователните градове в Алпите. Разположен в северната част на езерото Анеси (Lac d`Annecy) и заобиколен от покрити със сняг планини. Неговата малка средновековна част е изпълнена с канали, обрасли с цветя мостчета, както и множество улички с арки и пасажи.
Палас де л`Ил (Palais de l`Ille) или замъкът на острова, една от основните забележителност на града е служил като затвор през 12 век и се намира в центъра на канала Тиу (Thiou).
Вторият замък се нарича Шато Анеси и е разположен на хълм високо над града, от където се разкрива гледка към града и кристално чистото езеро.
Един прекрасен и вълнуващ изглед към езерото...
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.