ГРУЗИНСКИ ПАСТЕТ ЛОБИО
700 гр. боб от консерва
1 ч.ч. запечени обелени бадеми
200 гр. заквасена сметана
2 скилидки чесън
2 ч.л. кимион
малка главичка целина (предварително сварена, за по-бързо сваряване, я режа на кубчета и за по-малко от 10 минутки е готова)
сол на вкус
3 щипки смлян черен пипер
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изплакнете боба под течаща вода. Изсипете го в купа, в която ще пасирате и добавете всички продукти без заквасената сметана. Пасирайте, овкусете допълнително ако е необходимо и тогава добавете заквасената сметана. Разбъркайте внимателно и сте готови.
Рецептата се предлага с нарязани на пръчици сурови зеленчуци( чушка, морков, ряпа) аз предпочетох да изпека брускетки.
Няма как на масата да не присъства най-известния грузинки коняк.
Основана през 1884 г., компанията произвежда първия си продукт през 1887г., благодарение на неуморните усилия на Дейвид Сараишвили.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.