СИЦИЛИАНСКИ КАНОЛИ

                                                                  Успях,успях,успях!                       
                                                     Подарете си това изкушение!                                                                             
Посетете Сицилия, не веднъж, не два пъти...!

Канолите! Те са онзи специален десерт, на който казваме"черешката на тортата". Този десерт пренася традицията на цяла една култура. И както бях чела статии преди да посетя за пръв път Сицилия: "Дори да сте най-големия ценител на италианската кулинария, не сте ли опитвали поне веднъж каноли, вие нищо не знаете за нея."


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2 1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. кристална захар
1/2 ч.л. канела( може да я пропуснете, ако не ви допада)
4 с.л. масло
5 с.л. червено вино
2 яйца
1 белтък
олио за пържене



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете всички продукти с миксер на бавни обороти, доомесете за 2 минутки на ръка, завийте във стреч фолио и оставяте тестото за 30 минути в хладилник. Извадете, разточете, с чаша оформете кръгове според големината на металните тръбички, намажете лекичко с белтък при слепването и ги пуснете в маслената баня. Внимавайте с температурата на олиото, на средна температура, защото бързо изгарят. Слагайте не повече от 3 броя, за да може да ги контролирате :) Извадете ги върху хартия, за да попие мазнината и изчакайте напълно да изстинат. Тогава внимателно ги извадете от тръбичките.
    
На 20 км. от Таормина, градчето Савока, високо, високо в планината, където Франсис Форд Копола създава част от киношедьовъра "Кръстникът"


"Кръсникът" и сцената с П. Клеменца, който казва:
 "Остави пистолета, вземи канолите"

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
250 г. маскарпоне
250 г. рикота
пудра захар на вкус - 4, 5 с.л.
ванилия от шушулка
захаросани череши
захаросани портокалови корички
смлени ядки пистачио
Разбъркайте двата вида сирена с пудрата захар и ванилията само с лъжичка, не ви е необходим миксер. Смелете си ядки пистачио, подгответе си захаросани череши и захаросани портокалови корички. Аз съм голям любител на пистачиото, затова си ги представих само по този начин. Напълнете канолите, отепайте ги със смлените ядки и започвайте:).
От тези продукти излизат доста канолки. Пълнете ги преди консумация. Другите съхранявайте в кутия.


                                                                     
 Бени, Лили, Ники и Креми и "Нашите кулинарни пътешествия!"
Някъде около Стара Загора, с план в търсене на лавандулови поля за фотосесия на лавандулова лимонада, каноли и така нататък. Бягайки от бурята, това бяха нашите 2 минутки "слава"-слънчогледово поле и по един канол. А след това поройййййй...
 

БОН АПЕТИТО ОТ ЛИЛИ!

Коментари