СИЦИЛИАНСКИ КАНОЛИ
Посетете Сицилия, не веднъж, не два пъти...!
Канолите! Те са онзи специален десерт, на който казваме"черешката на тортата". Този десерт пренася традицията на цяла една култура. И както бях чела статии преди да посетя за пръв път Сицилия: "Дори да сте най-големия ценител на италианската кулинария, не сте ли опитвали поне веднъж каноли, вие нищо не знаете за нея."
2 1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. кристална захар
1/2 ч.л. канела( може да я пропуснете, ако не ви допада)
4 с.л. масло
5 с.л. червено вино
2 яйца
1 белтък
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете всички продукти с миксер на бавни обороти, доомесете за 2 минутки на ръка, завийте във стреч фолио и оставяте тестото за 30 минути в хладилник. Извадете, разточете, с чаша оформете кръгове според големината на металните тръбички, намажете лекичко с белтък при слепването и ги пуснете в маслената баня. Внимавайте с температурата на олиото, на средна температура, защото бързо изгарят. Слагайте не повече от 3 броя, за да може да ги контролирате :) Извадете ги върху хартия, за да попие мазнината и изчакайте напълно да изстинат. Тогава внимателно ги извадете от тръбичките.
На 20 км. от Таормина, градчето Савока, високо, високо в планината, където Франсис Форд Копола създава част от киношедьовъра "Кръстникът"
"Кръсникът" и сцената с П. Клеменца, който казва:
"Остави пистолета, вземи канолите"
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
250 г. маскарпоне
250 г. рикота
пудра захар на вкус - 4, 5 с.л.
ванилия от шушулка
захаросани череши
захаросани портокалови корички
смлени ядки пистачио
Разбъркайте двата вида сирена с пудрата захар и ванилията само с лъжичка, не ви е необходим миксер. Смелете си ядки пистачио, подгответе си захаросани череши и захаросани портокалови корички. Аз съм голям любител на пистачиото, затова си ги представих само по този начин. Напълнете канолите, отепайте ги със смлените ядки и започвайте:).
От тези продукти излизат доста канолки. Пълнете ги преди консумация. Другите съхранявайте в кутия.
Бени, Лили, Ники и Креми и "Нашите кулинарни пътешествия!"
Някъде около Стара Загора, с план в търсене на лавандулови поля за фотосесия на лавандулова лимонада, каноли и така нататък. Бягайки от бурята, това бяха нашите 2 минутки "слава"-слънчогледово поле и по един канол. А след това поройййййй...
БОН АПЕТИТО ОТ ЛИЛИ!



Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.