РУЛО ОТ ПАТЛАДЖАНИ


Нарежете по дължина, на равномерни филийки 3 едри патладжана. Дебелина около 3-4 мм.
За рулото ви трябват 2 патладжана, но за да имате избор на хубави еднакви парчета по-добре пригответе три.
Посолете и оставете половин час в съд с решетесто дъно.

Подсушете парчетата с домакинска хартия и наредете в предварително намазана тава. Намажете патладжаните и отгоре с олио с помощта на готварска четка и изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 15 минути.


Сварете 5 яйца и след като изстинат настържете на ситно ренде отделно белъците, отделно жълтъците.
Към белъците добавете 2 с.л майонеза, 5 скилидки чесън пресован, малко сол и 3 с.л прясно мляко. Разбъркайте.
Към жълтъците добавете 2 с.л майонеза, 1/2 с.л черен пипер, малко сол и 3 с.л прясно мляко. Разбъркайте.
Настържете на ситно ренде 180- 200 гр кашкавал. Добавете 2 с.л майонеза и 3 с.л прясно мляко.


Изпечените и леко охладени патладжани наредете върху домакинско стреч фолио с леко застъпване. От общо изпеченото количество подберете 16 или 18 парчета. Разполагайте ги с по-красивата страна навън. Останалите после може да ги хапнете с кисело мляко и чесън :)


Върху патладжаните намажете кашкавала с майонеза и мляко. Намажете така, че единият край да остане ненамазан.
Аз допуснах малка грешка като оставих ненамазана дългата страна на патладжаните. Вие оставете ненамазана късата страна. Така по-лесно ще навиете рулото и по-лесно ще го нарежете.
Отгоре разпределете слайсове топено сирене.


Върху топеното сирене - белтъците, 


а след белтъците - жълтъците.
Посипете отгоре със ситно нарязан магданоз.



Внимателно с помощта на фолиото навийте рулото. 
Стегнете добре и приберете в хладилник за поне 2 часа.
Нарежете охладеното вече руло с остър нож.
Поръсете отгоре с копър на прах или ситно нарязан пресен копър.



Изключително вкусно!
Добре изглеждащо руло, което може да сервирате на претенциозни и взискателни гости!
Непременно опитайте! :)



Бени


Коментари