СИЦИЛИАНСКИ МАСЛЕНО-ЛИМОНОВ КРЕМ
Сицилия, моя любов!
Казват, че който не е видял Сицилия, не познава Италия. Да така си е. Имах късмета да опозная острова и през есента и през пролетта. Най- кулинарното място което съм посещавала. Неповторимо вкусни продукти, заради средиземноморкия климат и вулканичната почва.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
3 яйца
3 жълтъка
150 г. пудра захар
125 г. масло
1 ванилия
100 мл. прясно изцеден лимонов сок
настъргана кора на 1 голям лимон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изсипете сока от лимон, пудрата захар, маслото и ванилията в касерола. Гответе докато маслото и захарта се разтопят. През това време, разбийте яйцата и жълтъците с миксер на висока скорост до пяна. Махнете от котлона касеролата и без да спирате миксера започнете да наливате горещата смес при яйцата.
След това върнете обратно всичко в касеролата и гответе на слаб огън ( не позволявайте сместа да заври), като не спирате да бъркате докато пяната изчезне и се образува гъст крем.
Не намирам думи как да опиша този крем. Само една лъжичка ти е достатъчна за да те отнесе там някъде в Сицилия......
Изсипете в бурканче и съхранявайте в хладилник до 2 седмици.
От тези продукти получавате 500 грама крем. Подходящ за тарталетки, за пълнени целувки, за препечена филийка, за кроасани и за каквото ви хрумне.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.