СЛАДКИШ С ТИКВА И ОРИЗ

Ако ви се иска да сготвите тиква, крем карамел и мляко с ориз и не можете да решите, кое от трите, това е вашата рецепта!
250 г ориз (1 ч.ч.)
230-240 г тиква
900 ml прясно мляко
3 яйца
300 г захар (1 1/4 ч.ч.)
Приготвяне:
Измийте ориза, много важна подробност, докато водата стане кристално чиста. Разстелете измития ориз върху дъното на тавичка. Върху него поръсете настърганата на едро ренде тиква. В оригиналната рецепта тиквата е нарязана на кубчета, пробвах този вариант, но първия ми опит с настъргана тиква ми допадна повече.
В половин литър мляко разбъркайте 125 г захар (1/2 ч.ч.) и залейте ориза и тиквата. Печете на 180 градуса докато ориза и тиквата омекнат.
Разбиваме останалото прясно мляко и захар и добавяме и яйцата. Когато ориза и тиквата омекнат изваждаме от фурната и ги заливаме.
Печем отново на 180 градуса около 45 минути, до готовност.
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.