ВИНЕН КЕБАП-ТОЛКОВА ЗАПОМНЯЩ СЕ ВКУС!

                                                                                                                          Със сварен ориз.
С картофено пюре.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

800 г. свинско месо
1 глава стар лук
1 ч.ч. червено вино - прочетете рубриката ни "Вина подходящи за готвене"
200 г. гъби - аз използвах сушени манатарки
4 моркова
2 с.л. брашно
4 с.л. доматено пюре - от това което е като паста- има невероятен аромат.
2 бройки дафинови листенца
черен пипер на вкус
1 с.л. червен пипер
няколко зрънца бахар
сол на вкус
4 с.л. олио

 Сушени манатарки, потопете ги в топла водичка за 30 минути

Използвам тази доматена паста- концентрат.

Много рецепти съм изпробвала докато намеря, както се казва моята рецепта.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете свинското месо на хапки. Лукът нарежете на полумесеци. Морковите и гъбите на дребно. Сложете си в съд с малко олио и оставяте под капак да се задушат. Добавете 1 л.топла вода да покрие месото и оставете да се вари докато поомекне месото още малко. След това добавете червеното вино, брашното размито в доматеното пюре, малко  бульон от месото и  подправките.  Оставете да поври още 30 минути на слаб огън. Месото се топи в устата. За гарнитура - картофено пюре, варен ориз или препечени филийки и чаша червено вино :)

БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ !

Коментари