ВЕГЕТАРИАНСКА МУСАКА С ГЪБИ
1 глава лук се запържва в мазнина. Добавят се 3-4 едри картофа, обелени, измити и нарязани на кубчета.
Добавят се 300 грама гъби, измити и нарязани на много малки парченца, все едно са кайма. Задушават се на бавен огън, докато картофите омекнат и гъбите се посварят. Посоляват се на вкус.
Налива се 500 мл доматен сок. Позапържват се още малко. Цялата смес се изсипва в тава, поръсва се с чубрица, разбърква се и се заравнява. Налива се 1/2 ч.ч. вода и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Като изври водата и ястието остане само на мазнина се залива със смес от 1 яйце, 3/4 кофичка кисело мляко и 1 лъжичка брашно. Сместа се нанася върху цялата повърхност равномерно. Тавата се вдига поне едно ниво на фурната по-горе. Мусаката се запича до приятен загар.
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.