ГУЛАШ В ХЛЕБЧЕ

Продукти за гулаша:
1 кг телешко месо
60 мл олио
3 глави лук
2 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
200 мл доматено пюре
1 и 1/2 ч.ч. вода
3 ск. чесън
сол на вкус

Продукти за питките:
брашно
1/2 кубче мая
300 г прясно мляко
200 г кисело мляко
1 ч.л сода за хляб
1 ч.л сол
1 ч.л. захар
1 с.л. ким

1 глава лук
магданоз

Приготвяне:
За да приготвите питките загрейте млякото със захарта и когато стане толкова топло, че да можете да държите спокойно показалеца си в него добавете маята и оставете на топло да шупне. В широк съд пресейте брашното и оформете кладенче в средата. Поставете киселото мляко и содата и разбъркайте, за да се активира, поръсете солта в брашното отстрани, защото маята не обича солта =). Накрая добавете шупналата мая и кима и замесете меко тесто. С намазнени в зехтин ръце оформете питки, като на върха на всяка поставете малко топче тесто, което можете да оформите като дръжка. Наредете в тава и оставете да удвоят обема си. Когато са готови изпечете в предварително загрята фурна на около 200 градуса.
За приготвянето на гулаша загрейте мазнината и задушете лука, докато омекне. Нарежете месото на големи късове. В голяма купа смесете червения пипер, черния пипер и солта и оваляйте добре месото. Добавете месото към лука и задушете. Когато лука започне да се карамелизира добавете доматеното пюре, чесъна и водата. Оставете да къкри под похлупак поне 1 час, като ако е необходимо добавете още малко вода, за да не загори.
Сервирайте гулаша като разрежете всяка питка и я издълбаете. Във вътрешността поставете гулаша поръсете с нарязан на шайби лук и магданоз и сервирайте.
Приготвено с любов от Ники <3

Коментари