РОДОПСКИ КЛИН
Родопска баница с ориз, яйце и сирене
1 и 1/2 ч.ч ориз се сварява. Смесва се с 200 грама сирене и 3 яйца /добре разбити/. Разбърква се всичко добре, посолява се ако е необходимо. Добавят се 3-4 с.л зехтин или олио.
В намазана тава се разстила една по дебела кора за баница /тип Одринска/ или 4 обикновени тънки кори, така че да висят извън тавата. Отгоре се слага оризовата плънка и се разпределя равномерно върху цялата кора. Слагат се нарязани малки парченца краве масло върху ориза. С висящите краища на кората се завива ориза. Притиска се леко с ръка. Намазва се с разтопено масло. Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса до приятно зачервяване.
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.