ГЪБИ С ДОМАТИ НА ФУРНА


Гъбите се измиват и нарязват на тънко. Една глава лук се обелва и нарязва много на ситно, защото няма да се запържва и има опасност да остане суров и хрупкав.
3-4 пресни домата или от консерва се обелват и нарязват. Посолява се всичко на вкус. Слага се мазнина повечко - 5-6 с.л. 


Всичко се поставя в гювеча и се слага в студена фурна. Пече се на 160 градуса, разбърква се от време на време, до пълното сваряване на гъбите и лука. Малко преди пълната готовност се разбърква в купичка част от бульона на ястието /охладен/ с 2 равни с.л препечено брашно и се връща отново в гювеча. На края се ръсват 2 с.л магданоз на ситно и ястието се изключва. 
Оставя се още малко на отворена фурна.

Благодаря на Виолета и Кино Бойновски за прекрасния открит гювеч, който ми подариха! 


Бени

Коментари