СИРЕНИ ПИТКИ
В 1 ч.ч топло прясно мляко се слагат 1 ч.л захар, 1 ч.л сол, 1 ч.л оцет и 1 ч.л олио.
В купа се замесва меко тесто от 600 гр брашно, млечната смес и готовата вече мая. Разделя се на 4 топки и се оставя да втаса около 1/2 час.
През това време се приготвя плънката от 1 ч.ч кисело мляко и 1 ч.ч. свинска мас разтопена /или краве масло/. Натрошава се отделно 250 гр сирене.
Навива се на руло и се нарязва на 8 равни части, които се подреждат правички в ненамазана тава на разстояние едно от друго. По същия начин и останалите три топки. Оставят се да втасат около 1/2 час.
Пекат се на 200 градуса до порозовяване.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.