ДОМАШНА ПИЦА

Пицата е едно от любимите ни ястия. Смело заявявам, че с моя съпруг напоследък се вихрим и експерементираме с различни съставки и добавки, но тестото... тестото е винаги едно и също. Уникалното вълшебно тесто, което преди години научих от нашата приятелка Марго, и от тогава до ден днешен това е единственото което меся, за хляб, пица, закуски и въобще всичко в което участва тесто. И така!

Продукти за тестото:
около 500 г брашно
150 г кисело мляко
200 г прясно мляко
1/2 кубче прясна мая
2 щипки сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. сода за хляб

Приготвяне:
Загряваме леко млякото, разтваряме захарта в него и добавяме маята. Оставяме на топло докато маята втаса.
В широк съд пресяваме брашното и правим кладенче в средата. В него поставяме киселото мляко и содата в него. Солта поръсваме наоколо, защото маята не обича солта =)
Когато маята е готова я прибавяме и замесваме меко тесто. 


Продукти за пицата:

Не изброявам количества, защото можете да добавите по вкус колкото желаете. Може би затова харесвам италианската храна. Творчеството е на почит =)
Пицата разделихме на две части едната гарнирахме с: аншуа, чери доматки, сирене бри,
а другата с: чедър, черни маслинки, гъби манатарки и сирене бри, чери доматки. Всичко обилно поръсен с Грана Падано.

Приготвено с любов от Ники <3

Коментари