ЧУШКИ С ОРИЗ И МЛЕЧЕН СОС


Задушават се в мазнина 1 голяма или 2 по-малки глави лук. Добавя се 1 ч.ч измит ориз и се запържва леко. Поръсва се 1/2 ч.л червен пипер. Добавят се измитите, почистени и нарязани чушки. Задушават се на умерен огън до поомекване. Наливат се 4 ч.ч гореща вода и се оставя ястието да ври на слаб огън. Като поври малко отнема се 1 ч.ч от бульона и се оставя да изстине. Ориза се овкусява със сол на вкус и се оставя да поври до готовност. 


В отделен съд се разбиват 2 яйца, 1 ч.ч кисело мляко, 3-4 с.л брашно, охладеният бульон и 1 ч.ч вода. Загряват се на котлона и се бъркат до сгъстяване и получаване на хомогенен сос. 
Смесва се готовият ориз и соса. Посипват се със ситно нарязан магданоз. Ако е необходимо се ястието се досолява.

Бени

Коментари