БУЛГУР С ОРЕХИ И БИСКВИТИ

Сваряваме 1 ч.ч булгур. Отцеждаме от водата и разстиламе върху тензух. Под тензуха слагаме хавлиена кърпа. Завиваме булгура с тензух и оставяме една нощ да се отцеди добре.


На другият ден сваляме внимателно всички зрънца от тензуха в удобна купа. Смиламе 1/2 пакет чаени бисквити /за Бъдни вечер избираме постни бисквити/ и ги изсипваме върху булгура. Смиламе 1 ч.ч орехи и ги изсипваме. Посипваме 1/2 пакетче галета - около 50 грама. Разбъркваме всичко добре. Всяко едно зрънце трява да е отделено от останалите зрънца. Сместа да е суха и рохкава.


Разсипваме в купички. Посипваме всяка с 1 с.л пудра захар и омесваме добре. Отгоре декорираме с канела.


Бени

Коментари