Пропускане към основното съдържание
МАЛЪК УСУКАН ТУТМАНИК
Замесвам тесто в хлебопекарната с 200 мл топло прясно мляко, 1 яйце и 1 белтък, 2 с.л кисело мляко, 2 с.л олио, 1 с.л захар, 1 с.л сол, 1/2 пакетче прясна мая и 500 гр брашно.
Програма 1 1/2 час.
Втасалото вече тесто разделям на 4 топки, всяка една разточвам с брашно приблизително с формата и големината на тавата - около 33-34 см. Поставям кората в намазаната тава. Намазвам с 2 с.л олио и поръсвам със сирене. По същият начин и другите три топки. Върху последната не слагам олио и сирене. Нарязвам четирите кори на ленти, усуквам и оставям в тавата.
Оставям на топло да втаса. Намазвам с разбития жълтък. Поливам с 2-3 с.л олио или разтопено краве масло. Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до хрупкава коричка и приятен загар, приблизително 30-тина минутки.
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.