РЕДЕНА САЛАТА С ЦВЕКЛО И МАЙОНЕЗА

Сваряват се 4 средни глави червено цвекло /може и сурови, обелват се/. Настъргват се в съд и се оставят да се отцеди течността. Добавя се 1 ч. л сол и 2 ч. л майонеза. 

В чопър се смилат добре 1 шепа магданоз, 100 гр орехи и 4 скилидки чесън. Към смления магданоз се добавят 250 гр катък. Разбърква се добре. 


В ринг за торта 18 см се намазват с мазнина стените и дъното и се облепят с хартия за печене. Разстила се на дъното половината от цвеклото, върху него половината от магданозения крем, другата половина от цвеклото и накрая втората половина от крема. Отгоре поръсваме с нарязан на ситно копър. Охлаждане в хладилник минимум за час, като покриваме с прозрачно фолио. 

Много приятна и вкусна салата!
Бени

Коментари