ИРЛАНДСКА ТОРТА ГИНЕС
Превъзходна, сочна, плътна, запомняща се завинаги. А бе, много ги залюбвам тия ирландци. Хубава страна, хубави хора, вкусна кухня – много вкусна.... Не съм била там, но определено влезе в списъка за пътешествия.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
Tорта с диаметър 20-24 см.
4 яйца
230 г. брашно
225 г. меко масло
350 г. нерафинирана кафява захар Мусковадо от остров Мавриций. Тя е тъмно кафява и влажна.
100 г. какао
400 мл. тъмна бира Гинес
2 ч.л. сода бикарбонат
½ с.л. бакпулвер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
5 x 125 г. пакетчета крема сирене
300 г. пудра захар
5 с.л. уиски
Всички продукти със стайна температура. В купа разбийте маслото и захарта. Нека се получи пухкав крем, започнете да добавяте едно по едно яйцата и доразбийте.
В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и содата. В трета купа излейте бирата, добавете и какаото, разбъркайте докато бирата поеме какаото.
Включете фурната на 180 градуса. Наредете трите купи. В средата пред вас поставете купата с маслото, захарта и яйцата, другите две от ляво и от дясно. Включете миксера на бавни обороти и започвате да добавяте по малко от едната и от другата купа съставките. И така докато се получи хомогенна смес.
Сместа е доста течна, това изобщо да не ви притеснява.Излейте сместа във формата намазана с масло или олио, поръсена с какао. Печете 1 час на 180 градуса. След 15-тата минута в дома започна да ухае, така , че ... всички бяхме клекнали пред фурната и броихме минутите. За съжаление, изстива много бавно. Но.....хубавите работи бавно стават. През това време разбъркайте крема. Така го разстелете, че да изглежда като халба с пяна.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.