МАРИНАТА ЗА РЕБЪРЦА


Maринатите развиват вкуса си много по - бавно от сухите смеси за овкусяване, но са много по-силни. Но не трябва да са и  твърде силни, в противен случай ще маскират естествения аромат на храната.
Има толкова много видове марината, че в един момент човек си казва каквито и съставки да добява все нещо ще се получи. Но, не е точно така, защото има съставки които както се казва се "бият". Затова е хубаво да се внимава. Предлагаме ви няколко, които сме изпробвали и са много добри.


МАРИНАТА ПОДХОДЯЩА ЗА 2 кг. СВИНСКИ РЕБРА

НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ:

2 кг. свински ребърца
4 с.л. мед от меденица Лазарови
4  с.л. соев сос
4 с.л. доматено пюре
6 пресовани скилидки чесън
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
4 с.л. олио

Посетете рецептата за "Свински ребърца с медно- чеснов сос"

Разтопете меда, добавете осталите съставки, разбъркайте и подредете месото да се маринова 5 часа.

БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари